Näringsbehov hos äldre hund

Hundar kan ha olika näringsbehov börjar vid sju års ålder för de flesta raser. De går genom metabolisk, immunologiska och kroppssammansättning förändringar som kräver en förändring av kosten.
Vanligtvis mindre hundar lever längre och för det mesta inte gå igenom så många åldersrelaterade förändringar som medelstora och stora hundar. Storleken på hunden används för att hjälpa avgöra när det är dags att byta kosten för en hund.
Hur vet du när din hund anses vara en senior hund?
Om din hund väger mindre än 20 pounds och är minst 7 år bör du tänka mata hunden en hund mat för äldre hundar.
Om din hund är mellan 21 och 50 pounds och är minst 7 år bör du tänka mata hunden en hund mat för äldre hundar.
Om din hund är en stor hundras som väger 51 till 90 pounds du bör tänka på att mata den en senior hund mat med början vid 6 års ålder.
Om din hund anses vara en gigantisk hundras väger mer än 90 pounds och är äldre än 5 år än vad du borde tänka på att mata den en senior hund kost.
Problem med hälsan som kan plack en äldre hund har försämring av tillståndet i hundens hud och päls, en förlust av muskelmassa, ökad risk för tarmproblem, artrit, fetma, tandproblem, och hunden kan stöta en minskning förmåga att bekämpar en infektion.
Även om din hund förbrukar färre kalorier, eftersom det blir äldre kan det fortfarande att lägga på extra pounds. Senior hundmat är utformad för att hjälpa din äldre hund genom att ge färre kalorier, minska nivån av protein, och göra det protein som finns i maten mycket lättsmält.
Senior hundfoder bör innehålla FOS (fruktooligosackarider) som bidrar till att främja en sund tillväxt av nyttiga bakterier för som en hund åldras de tarmbakterier kan minskas vilket leder till gastrointestinal sjukdom. Senior hundfoder bör också innehålla högre halter av antioxidanter som vitamin E och betakaroten för att öka effektiviteten i ledande hundens immunförsvar.
En bra äldre hundmat innehåller inte bara färre kalorier, men vara väl avvägd och högre i fiber. Om din hund har särskilda hälsoproblem din veterinär kan skräddarsy hunds diet för att främja bättre hälsa. Äldre hundar kan uppleva en minskning i njurfunktion och den nedre protein hjälper till att sänka arbetsbelastningen njurarna måste göra. Visste du att äldre hundar är i riskzonen för förstoppning? Det är därför hög hundfoder bör vara hög i fiber. Håll alltid rikligt med färskt vatten runt för din äldre hund på grund av den ökade fiberinnehållet i maten. En äldre hund är benägen att tandsten och tandköttsproblem så mata en torr hundmat hjälper till att kontrollera dessa två tandproblem.
Hund vård böcker för din hundras bör innehålla ett avsnitt om utfodring äldre hundar men du kan också titta i följande böcker finns mer information om att mata din äldre hund: The Living Well Guide för äldre hundar: allt du behöver veta för en glad & frisk följeslagare av Diane Morgan och Wayne Hunthausen
Skötsel av din Aging hund: en kvalitets-of-Life-Guide för din hunds senior år av Janice Borzendowski
Äldre hundar for Dummies av Susan McCullough
Senior Dog av Heike Schmidt-Roger och Susanne Blankfiber